PLUIMVEELOKET

Nieuwe klimaatinzichten voor de landbouw: het ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat vertelt

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
ELK (ILVO)
Plaats:
Online

Toevoegen aan kalender 2021-05-31 02:00:00 2021-05-31 02:00:00 31/05/21 - Webinar: Nieuwe klimaatinzichten voor de landbouw: het ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat vertelt Webinar op 31 mei 2021, 13:30 - 16:00 Het ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat zet zich in om gepaste antwoorden te bieden op de klimaatuitdagingen in de landbouw in samenwerking met én ter ondersteuning van het beleid en de sector. De ILVO klimaatexperten delen graag hun inzichten uit onderzoek naar het verlagen van de broeikasgasuitstoot bij melkvee, naar energiezuiniger telen in serres en naar klimaatslim bodem- en waterbeheer. Via korte presentaties, filmpjes, getuigenissen krijg je een overzicht van het meest actuele onderzoek en hoor je wat er in de pijplijn zit. Tussenin is tijd voorzien voor vragen. Voor wie? Landbouwers, landbouworganisaties, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere geïnteresseerden Programma 13:30  Welkom en voorstelling van het Expertisecentrum Landbouw en Klimaat 13:45  Economisch interessante en effectieve klimaatmaatregelen op maat van je landbouwbedrijf: eerste resultaten KLIMREK project 14:10  Update convenant enterische emissies: Welke doelstellingen moeten we behalen en welke maatregelen zijn beloftevol? 14:30  Meer dan de helft minder energie verbruiken in de glastuinbouw: hoe moet dat dan? 14:45   PAUZE 15:00  Koolstofopslag onder onze landbouwbodems: belang, potentieel, monitoring en stimulansen 15:20  Duurzaam omgaan met water: hoe moet dat dan? En hoe kunnen landbouwers zich beter wapenen tegen droogte? 15:50  Afsluiten Meer informatie vindt u hier. Inschrijven kan tot dinsdag 25 mei. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een link voor deelname. Vragen? Contacteer elk@ilvo.vlaanderen.be of communicatie@ilvo.vlaanderen.be Wil je meer weten over het ILVO-Expertisecentrum Landbouw en Klimaat? Bezoek alvast de nieuwe website. Location ELK (ILVO) ELK (ILVO) Europe/Brussels public

Webinar op 31 mei 2021, 13:30 - 16:00

ELK

Het ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat zet zich in om gepaste antwoorden te bieden op de klimaatuitdagingen in de landbouw in samenwerking met én ter ondersteuning van het beleid en de sector. De ILVO klimaatexperten delen graag hun inzichten uit onderzoek naar het verlagen van de broeikasgasuitstoot bij melkvee, naar energiezuiniger telen in serres en naar klimaatslim bodem- en waterbeheer.

Via korte presentaties, filmpjes, getuigenissen krijg je een overzicht van het meest actuele onderzoek en hoor je wat er in de pijplijn zit. Tussenin is tijd voorzien voor vragen.

Voor wie? Landbouwers, landbouworganisaties, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere geïnteresseerden

Programma

  • 13:30  Welkom en voorstelling van het Expertisecentrum Landbouw en Klimaat
  • 13:45  Economisch interessante en effectieve klimaatmaatregelen op maat van je landbouwbedrijf: eerste resultaten KLIMREK project
  • 14:10  Update convenant enterische emissies: Welke doelstellingen moeten we behalen en welke maatregelen zijn beloftevol?
  • 14:30  Meer dan de helft minder energie verbruiken in de glastuinbouw: hoe moet dat dan?
  • 14:45   PAUZE
  • 15:00  Koolstofopslag onder onze landbouwbodems: belang, potentieel, monitoring en stimulansen
  • 15:20  Duurzaam omgaan met water: hoe moet dat dan? En hoe kunnen landbouwers zich beter wapenen tegen droogte?
  • 15:50  Afsluiten

Meer informatie vindt u hier.

Inschrijven kan tot dinsdag 25 mei. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een link voor deelname.

Vragen? Contacteer elk@ilvo.vlaanderen.be of communicatie@ilvo.vlaanderen.be

Wil je meer weten over het ILVO-Expertisecentrum Landbouw en Klimaat? Bezoek alvast de nieuwe website.