PLUIMVEELOKET

17/3 - 23/3 - 24/3 - Sectornamiddag vleeskippen

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Proefbedrijf Pluimveehouderij
Plaats:
online

Toevoegen aan kalender 2021-03-17 01:00:00 2021-03-17 01:00:00 17/3 - 23/3 - 24/3 - Sectornamiddag vleeskippen Op 17, 23 en 24 maart organiseert het Proefbedrijf Pluimveehouderij van 13.30 tot 15.30 een digitale sectornamiddag rond vleeskippen. Tijdens deze sectormiddag is het de bedoeling om in kleine groepjes te luisteren naar een update van enkele projecten waarna er voer en ruimte is voor vragen en discussie. Omwille van de covid-maatregelen zal dit event online (via Teams) doorgaan. Programma Hergebruik van spoelwater van pluimveestallen: van medium voor algenkweek tot aanrijking van kippenvoeder. Afvalstromen verwerken en omzetten naar hoogwaardige stoffen is een basisprincipe van circulaire economie. Kan spoelwater afkomstig van vleeskuikenstallen efficiënter gebruikt worden door het toe te voegen aan algen in hun kweekproces? Kunnen we de gekweekte algen terug in het voeder van vleeskippen implementeren? Onderzoekers van Thomas More-Radius en onderzoeker Peter Bleyen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) geven duiding over het lopende project.  Koeling in pluimveestallen: welke technieken houden de temperatuur in de stal ook bij warme dagen optimaal? Presentatie door onderzoeker Kris De Baere (Proefbedrijf Pluimveehouderij) Kris De Baere stelt tot slot ook nog 2 nieuwe demonstratieprojecten voor: OptiVac Vleeskip en Alternatieve eiwitten Je kan inschrijven voor slechts één van deze sectormiddagen via deze link.  Enkele dagen voor het webinar ontvangt u dan een link. De originele uitnodiging kan u hier terugvinden.  Location Proefbedrijf Pluimveehouderij Proefbedrijf Pluimveehouderij Europe/Brussels public

Op 17, 23 en 24 maart organiseert het Proefbedrijf Pluimveehouderij van 13.30 tot 15.30 een digitale sectornamiddag rond vleeskippen. Tijdens deze sectormiddag is het de bedoeling om in kleine groepjes te luisteren naar een update van enkele projecten waarna er voer en ruimte is voor vragen en discussie. Omwille van de covid-maatregelen zal dit event online (via Teams) doorgaan.

Programma

  • Hergebruik van spoelwater van pluimveestallen: van medium voor algenkweek tot aanrijking van kippenvoeder. Afvalstromen verwerken en omzetten naar hoogwaardige stoffen is een basisprincipe van circulaire economie. Kan spoelwater afkomstig van vleeskuikenstallen efficiënter gebruikt worden door het toe te voegen aan algen in hun kweekproces? Kunnen we de gekweekte algen terug in het voeder van vleeskippen implementeren? Onderzoekers van Thomas More-Radius en onderzoeker Peter Bleyen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) geven duiding over het lopende project. 
  • Koeling in pluimveestallen: welke technieken houden de temperatuur in de stal ook bij warme dagen optimaal? Presentatie door onderzoeker Kris De Baere (Proefbedrijf Pluimveehouderij)
  • Kris De Baere stelt tot slot ook nog 2 nieuwe demonstratieprojecten voor: OptiVac Vleeskip en Alternatieve eiwitten

partners sectormiddag vlees

Je kan inschrijven voor slechts één van deze sectormiddagen via deze link
Enkele dagen voor het webinar ontvangt u dan een link.

De originele uitnodiging kan u hier terugvinden.