Onderzoek naar regionale eiwitbronnen voor biologisch leghennenvoeder (2017)
Eind 2017 startte een project van ILVO, Inagro en Hogeschool Gent rond een maximaal gebruik van regionale eiwitbronnen in de biologische leghennenhouderij. Dit zal gebeuren via kuilexperimenten met veldbonen en graan en via de opvolging van verteerbaarheid, dierprestaties en de kwaliteit van de eieren bij inmenging in het rantsoen van leghennen.
Vochtige peulvruchten en granen inkuilen als grondstof voor biologisch leghennenvoeder - Persbericht ILVO (2018)
- Artikel: Inkuilen mengteelten van veldbonen en graan als alternatieve eiwitbron voor bio-leghennen? (2019) Karolien Langendries (PLUIMVEELOKET), Luk Sobry (Inagro), Eva Wambacq (HoGent), Joos Latré (HoGent) & Marta Lourenço (ILVO)
Definitie 'regio' inzake biologisch veevoeder
Voor pluimveevoeders moet ten minste 20% van het voeder van het landbouwbedrijf zelf afkomstig zijn volgens de Europese Verordening 834/2007. Maar er kan ook een beroep gedaan worden op andere biologische bedrijven uit de 'regio' of diervoederbedrijven. Maar hoe groot is die 'regio' precies?
Definitie regio inzake biologisch veevoeder - Departement Landbouw & Visserij